Visoka strokovna šola | B&B

Visoka strokovna šola

 • VISOKA STROKOVNA ŠOLA

  Odločitev za izobraževanje ni lahka. Pridobivanje znanja je izkušnja, ki nas zaznamuje za vse življenje. Vpišite se v visoko šolo, ki spoštovanje, prijaznost in prilagodljivost postavlja na prvo mesto. Postanite diplomirani okoljevarstvenik v šoli B&B, kjer študente poznamo tako po imenih kot obrazih. Pričakujemo vas prijazni organizatorji izobraževanja.

  V največji možni meri bomo upoštevali znanja, ki jih prinašate s seboj, ter dokončane in nedokončane šole, ki ste jih morda že obiskovali. Napredujete lahko hitreje, kot je predvideno v urniku. Predavanja so zanimiva, predavatelji povezujejo teoretična izhodišča s spoznanji, pridobljenimi v praksi in na terenu ter k temu spodbujajo tudi študente. Udeležba na predavanjih ni obvezna, jo pa toplo priporočamo. Večina gradiva je dostopna v spletnih učilnicah, tako da lahko študirate tudi doma in se samostojno pripravljate na izpite. Poleg tega je v šolnino všteto trikratno opravljanje enega izpita in članstvo v šolski knjižnici. Na vseh lokacijah je možno brezplačno parkirati.

  Predavatelji z dolgoletnimi strokovnimi in predavateljskimi izkušnjami predavajo zanimive teme s področij: varstvo okolja, trajnostni promet, energetika, ravnanje z odpadki, prostorsko načrtovanje, zakonodaja in spremljajoče stroke. Večina je zaposlena v uglednih slovenskih oziroma mednarodnih družbah in na pristojnih ministrstvih. Poskrbijo, da študenti dobijo zanimive in aktualne informacije ter trajnostno znanje. Predavanja popestrijo z modernimi tehnikami in metodami, njihovo predavateljsko delo je usmerjeno v reševanje problemov. Z veseljem sprejmejo skupine študentov v svojem delovnem okolju, organizirajo študijske ekskurzije in kot mentorji usmerjajo diplomante do srečnega konca – zagovora diplomske naloge.

   

  ALI SE LAHKO VPIŠEM?

  V visokošolski študijski program se lahko vpišete, če ste opravili splošno ali poklicno maturo oziroma ste končali temu primerljivo izobraževanje po prejšnjih predpisih.

  V 2. letnik visokošolskega študijskega programa se lahko vpišete, če ste diplomirali na višji strokovni šoli.

  V 3. letnik visokošolskega študijskega programa se lahko vpišete, če ste diplomirali na višji šoli.

   

  KDAJ SE VPIŠEM?

  V novo študijsko leto se lahko vpišete od sredine februarja do konca septembra preko spletnega portala eVŠ.

   

  KAJ POTREBUJEM ZA VPIS?

  Vpis v 1. letnik
  − originalni spričevali zadnjih dveh letnikov končane srednje šole;
  − originalna spričevala o zaključnem izpitu, maturitetno spričevalo, spričevalo o poklicni maturi ali druga dokazila o končanem šolanju;
  − osebni dokument;
  − dve osebni fotografiji za dokumente.

  Vpis v višji letnik
  − originalno diplomo,
  − originalno potrdilo o opravljenih izpitih,
  − osebni dokument in
  − dve osebni fotografiji za dokumente.

   

  KAJ VKLJUČUJE ŠOLNINA?

  Šolnina vključuje vpisnino, vsa predavanja in vaje, vso literaturo, trikratno možnost opravljanja enega izpita, članstvo v knjižnici, dostop do e-učilnic in študentsko izkaznico.

 • Varstvo okolja

  Varstvo okolja je veliko več kot le ločevanje odpadkov. Visokošolski strokovni program je sestavljen iz različnih trajnostnih področij in omogoča pridobitev zanimivih, aktualnih znanj, ki spreminjajo sedanjost in vplivajo na prihodnost

   

  Informacije:

  Telefonska številka: 031 375 790 ali 04 280 83 04

  Elektronski naslov: referat@bb.si

  3 leta VI/2 september 2020
Loading...