Dve minuti za "ta hitrega" | B&B

BBlog

BB / 26.11.2015 / Marko Podgoršek

Dve minuti za "ta hitrega"

Za vas odpiramo blagajno številka 3. Se sliši znano? Berite dalje.

Ta občutek zmagoslavja, zadovoljstva in sreče, ki za nekaj trenutkov preplavi posameznika, ko se – tudi za ceno strgane mečne mišice ali izpahnjenega kolka – požene za sosednjo blagajno,  se nikakor ne more primerjati z veseljem po uspehih na največjih športnih prireditvah. Marjan Fortin, ko je pred leti v ekstazi s solzami v očeh polomljeno Petro Majdič v neposrednem prenosu pospremil do olimpijskega brona na Olimpijadi v Vancouvru, pa je v primerjavi z njimi pravi palček.

Neverjetno pristen izraz sreče na obrazu teh ljudi v tistem trenutku deluje prav zastrašujoče. Dan je rešen.                                                                                     

A ne vedno. Težava nastane, če se ta, v tistem trenutku najbolj zaželena prodajalka v trgovini, nekaj sekund ne pojavi, katastrofa pa, ko terorist ugotovi, da s kaskaderskim vložkom ni pridobil, ampak izgubil. Gospa z dvema margarinama in čistilom za trdovratne madeže, ki je bila v vrsti na stari lokaciji za njim in tam tudi ostala, namreč že vleče plačilno kartico iz reže.

In zdaj še naloga. Udobno se namestite, zaprite oči in globoko vdihnite. Dobro in nazorno si zamislite ti dve minuti viška, ki sta zaradi pravočasne preusmeritve v sosednji kanal ostali posamezniku? Kje ju bo porabil? Nehajte. Brez veze. Važno, da se zmaguje. Čeprav lažen, občutek zadovoljstva vedno dobro dene.

Nasvidenje v naslednji bitki.

httpwww.destinationsdreamsanddogs.comin-search-of-a-white-shirt, 26. 11. 2015.

 

BBlog Izobraževanje / 17.07.2018 / Mag. Vesna Kolar Planinšič

Za dvodnevni obisk Agronomske fakultete Univerze v Zagrebu (26. in 27. aprila 2018) sem se odločila zaradi želje po izmenjavi izkušenj med šolama. Prav tako me je zanimalo odkrivanje poti za...

Loading...