Do preklica bo izvajanje vseh oblik neposrednega pedagoškega dela izvedeno v elektronski obliki ali prestavljeno. Za informacije, svetovanje in pomoč smo na voljo preko telefona in elektronske pošte.
NUJNO OBVESTILO! Preberi več..
Do preklica bo izvajanje vseh oblik neposrednega pedagoškega dela izvedeno v elektronski obliki ali prestavljeno. Za informacije, svetovanje in pomoč smo na voljo preko telefona in elektronske pošte.

BBlog

Izobraževanje / 28.07.2017 / Mag. Maja Zalokar

Odrasli smo odlični študentje

Nikoli ni prepozno!

Prav nič hudega ni, če vam še ni uspelo diplomirati. Če ste ostali nekje na začetku, na sredini ali pa čisto na koncu – in vam je sprememba izobraževalnega sistema preprečila zaključek. To pomeni, da ste začeli študirati še v predbolonjskem sistemu in po izbranem študijskem programu ne morete več diplomirati.

Najpomembneje je, da želite zaključiti. Kjer je volja, je tudi pot. Nikoli ni prepozno. Organizirajte si čas za tisto pot, ki jo omenjamo, in pripravite načrt, kako priti do cilja.

Znanje, ki ste ga pridobili, lahko unovčite. Morda sploh ni zastarelo in boste pridobili še več pomembnih kompetenc, ki jih potrebujete v današnjem času in okolju, v katerem delamo in živimo.  Pridobljeno znanje lahko unovčite pri iskanju nove zaposlitve ali napredovanju na delovnem mestu. Navsezadnje lahko stopite tudi stopnico višje na plačilni lestvici.

Odrasli z izkušnjami razmišljamo pragmatično: študiramo, da bi se nekaj naučili in potem znanje prenesli v prakso. Imamo delovne izkušnje, kar pomeni, da povezujemo teorijo s praktičnimi primeri, torej študiramo lažje. Zelo dobro razumemo, da se učimo za življenje … pridobljene informacije želimo uporabiti pri reševanju vsakdanjih zasebnih in poslovnih izzivov. Na podlagi vseh svojih izkušenj smo suvereni pri iskanju informacij.

Kako premagati strah

in ponovno doživeti uspeh v šolskih klopeh?

  • Premislite, kateri izobraževalni program je ustrezen za vas – naj dopolni vaše izkušnje in obstoječa znanja/kompetence/veščine.
  • Pridobite si potrdilo o opravljenih obveznostih.
  • V šoli B&B bomo preverili vsebine in vam priznali primerljive obveznosti. Pomagali vam bomo k odločitvi za študijski program, ki vam najbolj ustreza.
  • Seveda bomo priznali tudi sorazmerni delež šolnine.
  • Skupaj bomo pripravili izobraževalni in karierni načrt.
  • Organizirali bomo urnik, ki je primeren za odrasle zaposlene.
  • Izpite boste lahko opravljali individualno, v času, ki vam ustreza.

 

Več znaš, več veljaš

Več kot znate, več ste vredni na trgu dela in bolj lahko pomagate svojim šoloobveznim otrokom. Znanja vam res nihče ne more vzeti. Ko dosežete cilj in opravite preverjanje, se boste počutili vredne več, bolj kompetentne in osebnostno močnejši. Lahko si postavite svojo ceno.

Ne odlašajte, oglasite se – skupaj zagotovo pridemo do cilja.

BBlog Avtošola / 31.05.2019 / R.O.

Poznavanje cestno prometnih predpisov je začetek usposabljanja za pridobitev vozniškega dovoljenja. Prvi korak pri usvajanju teoretičnega znanja je zagotovo udeležba na predavanjih iz cestno...

Loading...