Poletne kolonijade | BB.si

BBlog

Avtošola / 21.08.2015 / Aljoša Kolander

Poletne kolonijade

Vsako poletje se dobršen del Evropejcev odpravi na bolj ali manj zaslužen dopust. Mnogi med njimi se na pot odpravijo z avtom. Naša dežela z miniaturno, ali še bolje, »Mini mundus« obalo, tako hitro postane tranzitna država.

A premagovanje cestnih kilometrov (od vzhoda do zahoda okoli 350) lahko hitro postane mučna drama v več dejanjih. Pri tem mislim na prometne zapore na avtocestah, ki so zaradi vzdrževalnih del v višku turistične sezone najbolj briljantne… in pogoste. Dolgi kilometri počasne vožnje po zoženih delih cestišča in tudi po nasprotni strani (ne enačimo tega s primeri vožnje v nasprotni smeri objestnih in nevarnih voznikov, katerih početje mi nikoli ni bilo jasno) mogoče res omogočijo voznikom, da si mirneje ogledajo našo deželo, a prav dobrega vtisa takšna prometna ureditev res ne pusti. Baje je sanacija naših avtocest najbolj smiselna v poletnem času. Takrat naj bi sicer bilo več prometa, vendar je preko celega dne bolj enakomerno porazdeljen. Tako pravijo na Darsu.

 

 In kaj nam ostane, če slučajno zaidemo v območje takšne počasne vožnje z možnostjo lepega panoramskega razgleda? Lahko si kaj zapojemo… in v varnem zavetju svojega avta preizkušamo svoje vokalne sposobnosti. Za povrh lahko svoje glasbeno doživetje delimo še na vselej hvaležnem  YouTubu. Vendar to je za pogumne. Za nas ostale je boljša izbira panoramski ogled države. Je vsaj bolj varna za tuja ušesa.

BBlog Avtošola / 28.06.2018 / Mag. Brane Lotrič

Kaj je tečaj CPP? Koliko časa traja tečaj CPP? Zakaj obvezno na tečaj CPP? Opravljen teoretični del usposabljanja v šoli vožnje je pogoj za opravljanje teoretičnega dela vozniškega izpita. V...

Loading...