Do preklica bo izvajanje vseh oblik neposrednega pedagoškega dela izvedeno v elektronski obliki ali prestavljeno. Za informacije, svetovanje in pomoč smo na voljo preko telefona in elektronske pošte.
NUJNO OBVESTILO! Preberi več..
Do preklica bo izvajanje vseh oblik neposrednega pedagoškega dela izvedeno v elektronski obliki ali prestavljeno. Za informacije, svetovanje in pomoč smo na voljo preko telefona in elektronske pošte.

BBlog

Izobraževanje / 14.09.2015 / Petra Cvek

Prosim, povejte mi, kaj znam.

Tega, kar vem in znam, mi ne more nihče vzeti, sem zapisala v prejšnjem blogu. Pa res vem kaj znam? Res vem katera so tista znanja, ki sem jih pridobila v srednji šoli, na fakulteti? Ali znam predstaviti kaj sem se naučila z delom?

Kaj je pravzaprav tisto, kar nas loči od drugih? To, da smo komunikativni, prijazni, natančni, pošteni, marljivi, zanesljivi, odgovorni in še bi lahko naštevala, je jasno. Vsakomur, ki si je vzel čas in prebral kakšno od prijav za prosta delovna mesta ali življenjepis, ki ga pošiljajo iskalci zaposlitve. To, da smo željni novih izzivov in se radi učimo tudi. Pa tudi to, da imamo izkušnje. Kakšne? No, to je pa že drugo vprašanje. Kakor tudi to, kako bomo svoje izkušnje, pa tudi kompetence in osebnostne lastnosti, predstavili delodajalcu.

Prav je, da delodajalcem predstavimo svoje dobre lastnosti. Verjamem pa, da to lahko naredimo drugače od ostalih. Mnogo bolj kredibilna predstavitev je argumentirana predstavitev. Takšna, ki ne vsebuje le naštevanja, temveč tudi kakšen primer iz prakse ali časa šolanja. Primer, ki potrjuje naše besede. Zatorej, vzemimo si čas, svinčnik in kos papirja in naredimo popis. Popis vsega v čemer smo dobri. Popis vsega kar znamo in kar smo. Konkretno. S primeri. Pa srečno!

BBlog Izobraževanje / 28.06.2019 / Tatjana Čeh Naglič

V letošnjem maju smo na Visoki šoli za trajnostni razvoj ustanovili raziskovalno skupino. V juniju je Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije izvedla tudi uradni vpis v...

Loading...