Upravna enota ni občina | B&B

BBlog

Izobraževanje / 07.04.2017 / Ankica Kerovec in Zalka Pintar

Upravna enota ni občina

Poslovne sekretarke na obisku v UE Kranj.

Upravno enoto običajno obiščemo ob pomembnih življenjskih dogodkih. Ne glede ne izkušnje je ena od prvih misli, ki se nehote pojavijo: »Spet čakanje v vrsti.« Študentke B&B, program poslovni sekretar, smo si v spremstvu predavateljice predmeta državna uprava in upravni postopek, Milene Matić Klajnšček, pobliže ogledale Upravno enoto Kranj in spoznale, kako potekajo stvari na drugi strani.

Uradnica nas je prijazno sprejela. Podala nam je osnovne informacije o delovanju Upravne enote, nas seznanila s težavami, s katerimi se srečujejo, ter prijazno odgovarjala na naša vprašanja. Tako smo lahko vsaj malce dobili občutek, kako delovanje upravne enote doživljajo zaposleni.

Obisk je bil povezan z vsebino predmeta, ki ga poslušamo, zato je bila pomembna vsaka pridobljena informacija, ki smo jo pridobili. Izvedeli smo, kakšno funkcijo ima načelnik upravne enote, kako razpolagajo s sredstvi, ki so jim namenjena, koliko zaposlenih imajo ta trenutek in koliko jih je bilo na primer pred tridesetimi leti ter na kakšen način so zmanjšali to število. Povedala nam je tudi, kakšen delovni čas imajo, kako potekajo uradne ure in še mnogo koristnih informacij.

Včasih, ko naletimo na ovire in predpise, se vprašamo, ali so v takih službah res v službi nas državljanov. Ko pa se ti rahlo odstre tudi druga plat, spoznaš, da tudi njihovo delo urejajo pravilniki in predpisi, ki jih morajo še kako natančno poznati, da lahko pravilno odločajo.

Ekskurzija je bila koristna, zdaj bolje razumemo teme pri strokovnem predmetu in bomo na izpitu tudi tokrat uspešne, poleg tega pa nam bodo informacije koristile tudi v zasebnem življenju.

BBlog Izobraževanje / 26.09.2018 / Ana Orešnik

Se vam je kdaj zgodilo, da ste se znašli na točki v svojem življenju, ko ste izgubili smer kam in kako naprej? Ste opravljali študentsko delo ali poklic, ki vam ni prinesel pravega...

Loading...